Benodigdheden

200 gram witte broodmix van Allergento

100 gram Finax witte broodmix

50 gram aardappelzetmeel

9 gram gedroogde gist

200 gram lauwe lactose vrije melk

130 gram bruiswater

3 snufjes zout (allergentomix bevat al zout, dus niet te veel)

1 theelepel psylliumvezels

1 theelepel suiker

2 eetlepels zonnebloemolie

Extra nodig

Topping

30 gram Parmezaanse kaas (zelf geraspt)

snufje knoflookpoeder

Bereidingswijze

  1. Meng de lauwe warme melk met de suiker en gist en laat 5 minuten staan
  2. Voeg de overige ingrediƫnten toe, eerst de natte, dan de droge erop
  3. Mix met handmixer voor een aantal minuten op hoogste stand tot een mooi glad deegbeslag
  4. Doe het deegbeslag in een spuitzak en knip een punt af
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en 5 ovaaltjes. Spuit nog een ovaaltje op elk broodjes. Dus 2 lagen
  6. Meng de ingrediƫnten van de topping en verdeel deze over de ovaaltjes
  7. Neem een diepe ovenplaat als je die hebt en doe deze over de bakplaat met broodjes en laat rijzen voor 45 minuten. Geen theedoek want het plakt
  8. Warm ondertussen de oven op 220 C met een braadslede (we gaan weer bakken met stoom)
  9. Spuit de broodjes in met water uit een plantenspuit en bak ze goudbruin in ongeveer 15 a 20 minuten
  10. Leg de broodjes op rooster en laat onder een schone theedoek iets afkoelen, hier worden ze zacht van. En beleg ze lekker na keus!

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten